Project FIETS #letsfixit

Het is tijd om lokaal aan de slag te gaan met het opknappen, repareren, maar ook ruilen, delen en doneren van fietsen.

Zo ontstond project FIETS. We gaan uitzoeken wie nog geen fiets heeft, wie fietsen over heeft, wie kan repareren en opknappen, doneren, organiseren en fotograferen. Met een campagne met fietshelden met een bijzonder (circulair) verhaal over hun fiets, workshops banden plakken op scholen en AZC’s en een businesscase accu’s repareren.

Alle uitdagingen met de fiets gaan we onder de loep nemen en partijen aan verbinden. Let’s fix it! Wil je mee doen?

We gaan in Alkmaar alle partijen bij elkaar brengen die zich bezighouden met groene en sociale duurzaamheid rondom de fiets. Hoe kan jij meedoen?

  1. We gaan fietsen doneren aan mensen die geen fiets hebben in Alkmaar. En daarbij workshops banden plakken en leren fietsen aanbieden. Gemeente Alkmaar stelt 80 (!) fietsen voor ons beschikbaar. Ja, ik ken een groep die een fiets nodig heeft!
  2. In gesprek over duurzame mobiliteit in de stad. Hoe worden we een fietsstad? Ja, ik doe mee met het gesprek!
  3. We gaan onderzoeken of we in Alkmaar fietsaccu’s kunnen laten repararen. Een duurzame businesscase. Ja, ik doe mee met de businesscase!
  4. We doen de kick-off tijdens het Global Goals weekend 23-24 september 2023. Ja, ik organiseer een event in dat weekend en wil op de duurzame hotspots agenda!

Voel je je aangesproken en wil je hiervan onderdeel worden? Mail ons via het contactformulier!

    Houd mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Global Goals