Global Goals Grid

Wijkcentrum Overdie

Sociaal-cultureel ondersteuning

Over Ons

Het wijkcentrum is in 2015 totaal gerenoveerd en biedt vele mogelijkheden, echt voor elk wat wils. Zo moet het zijn, zo willen we de bruisende ontmoetingsplaats van Overdie zijn en zo willen we een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van de bewoners van de wijk Overdie en de samenleving in Alkmaar!

Wij, bestuur, beheer, sociaal cultureel werkers, barmedewerkers en vrijwilligers doen ons uiterste best om dat doel binnen onze beperkte middelen te realiseren.

Onze sociaal cultureel werkers Houriya en Wim organiseren in samenwerking met en op initiatief van bewoners uit de wijk allerlei activiteiten: door de wijk, voor de wijk.

We verhuren onze uitstekend uitgeruste zalen tegen gunstige prijzen aan velerlei organisaties van allerlei pluimage voor allerlei doelen: van commerciƫle presentaties tot workshops, van bridgedrives tot koorrepetities, van biljart tot yoga, van talentenjacht tot kerkdienst, van Hennafeest tot dansles.

Ook biedt wijkcentrum Overdie huisvesting aan vaste bewoners Bibliotheek, De Hoofdzaak, Speel-o-theek en Logopedie De Wingerd.