Global Goals Grid

Wijkcentrum Mare Nostrum

Wijkcentrum Mare Nostrum

Sociaal-cultureel ondersteuning

Over Ons

Wijkcentrum Mare Nostrum is een ontmoetingsplaats voor iedereen in de wijk, ongeacht afkomst, seksuele geaardheid, politieke overtuiging of godsdienst. Met twee sociaal-cultureel werkers in dienst en een door professionals geleide huiskamer voor jongeren organiseert Mare Nostrum tal van activiteiten voor verschillende doelgroepen. Belangrijke aandachtsgebieden zijn, in willekeurige volgorde, senioren, jongeren, vrouwen, dementie en eenzaamheid. De activiteiten richten zich op zelfredzaamheid en het bevorderen van sociale cohesie in de wijk. Desgevraagd ondersteunen de sociaal-cultureel werkers bewoners uit de wijk bij het opzetten van activiteiten in- en buiten het wijkcentrum.

Iedereen kan bij Mare Nostrum ruimte huren voor vergaderingen, bedrijfsfeesten, jubilea, bruiloften en partijen. De netto-inkomsten, die de bewonersonderneming ontvangt uit verhuur en horeca, vloeien terug naar de wijk, Mare Nostrum is de goed bezochte ‘huiskamer’ van De Mare, een huiskamer die ook uitstekend rolstoeltoegankelijk is.

Om een belangrijke rol in de wijk te kunnen spelen heeft Mare Nostrum je hard nodig! Heb je een wens of een goed plan laat het weten aan de bedrijfsleider of aan een van de sociaal-cultureel werkers. Zij helpen je graag bij het uitwerken van je plannen.