Alkmaarse stoere bitterbal

Tijdens het Global Goals weekend op 24 september 2022 werd de Alkmaarse Stoere Bitterbal gepresenteerd aan wethouder Robert Te Beest. Deze wordt gemaakt van oesterzwammen gekweekt op koffieprut, die een aantal horecazaken aanlevert. De koffieprut wordt opgehaald door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt en de Pluktuin van Geesje heeft nu een oesterzwammenkwekerij.

Stoer Food Factory heeft de bitterbal ontwikkeld. Wethouder Robert te Beest mocht de bitterbal proeven en vond hem “fantastisch, zeer smaakvol.” De bitterbal wordt binnenkort verkocht in de horeca! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stoer Food Factory.

Innovatieraad Alkmaar haalt groene en sociale ideeën op uit de stad. Elk half jaar of jaar wordt er een grote denktank georganiseerd, waar iedereen een duurzaam idee mag voordragen. Het beste idee wordt uitgekozen en er wordt een pilot gedraaid. Samen met de horeca, gemeente, jongeren en iedereen die enthousiast is worden de ideeën uitgevoerd, en met succes. Meer weten? Stuur je bericht via ons contactformulier op de website.