Global Goals Grid

Inzameling, Recycling, Energie en Advies en Infrarealisatie

Sinds de oprichting in 1917 heeft GP Groot zich ontwikkeld tot een onderneming met ruim 1.100 collega’s. Ondanks deze omvang zijn we echter nog een echt familiebedrijf. We werken in vier marktsegmenten: Inzameling, Recycling, Energie en Advies en Infrarealisatie. De activiteiten lijken heel divers, maar we werken allemaal aan hetzelfde doel: een circulaire, energieneutrale en klimaatbestendige toekomst. Juist door onze expertises te verbinden, kunnen we onze klanten helpen stappen te zetten op het gebied van duurzaam ondernemen.

In de strijd tegen de klimaatverandering moeten we de komende jaren veel veranderingen teweegbrengen. De bedrijven van de GP Groot groep leveren op hun werkgebied een positieve bijdrage aan deze veranderingen. Zo zijn onze inzamel- en recyclebedrijven gericht op het mede mogelijk maken van de circulaire economie, houdt onze energietak zich bezig met duurzame mobiliteit en zijn onze adviseurs en ingenieurs volop bezig met klimaatbestendig ontwerpen en bouwen.

Voorbeeld producten en projecten:

Bonton: gescheiden afvalinzamelmodule gemaakt van gerecycled kunststof uit door ons ingezamelde stromen
Ads-Tec snellader: maakt zelfs in gebieden met beperkte netcapaciteit snelladen mogelijk
NXT Mobility: GP groots totaalconcept om mobiliteit te verduurzamen. Wij bieden, minder klimaat belastende brandstoffen, mobiliteitspassen en laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Bij ons NXT tankstation in de Boekelermeer openen we eind dit jaar ons eerste waterstoftankstation.