Global Goals Grid

Project De Toekomststoel – Circus Circulair

Project De Toekomststoel – Circus Circulair

Project van Het Circus Circulair - Doorgeef-toekomststoel

Over Ons

Houtdesigner Jan Gunneweg maakte in samenwerking met Hart op Groen deze doorgeef-toekomststoel.

Hij staat straks door heel Nederland aan de vergadertafels. Daar gaan we voor! Hij vertegenwoordigt de stem van onze kinderen en kleinkinderen – de toekomst. Als de stoel aan tafel staat blijf je je er als bedrijf, of overheid – de stoel kan overal staan – van bewust dat je in beweging moet komen. Of het nou om grootkapitaal gaat of de winkelier om de hoek. De toekomst gaat iedereen aan.

De stoel staat 1 maand aan tafel, daarna geef je de stoel weer door aan een volgende organisatie of afdeling. We hebben hem zó gemaakt dat hij heel erg mooi is, maar nét niet lekker zit. Een beetje onstabiel en ongemakkelijk: net als de toekomst. Je moet wel bewust gaan zitten en daarmee kun je niet om het doel van de stoel heen.

En wat ook echt heel tof is: er zitten verborgen vakken in de rugleuning en de zitting. In de rugleuning – dat hebben we het ‘ruggensteuntje’ genoemd – stop je een boodschap of opdracht voor het volgende bedrijf waar hij komt te staan. In de zitting, het ‘draagvlak’, zit nog een extra reminder – maar die mag pas na een maand open en we houden nog even geheim…..wat erin zit!