Global Goals Grid

Alkmaar Taal Thuis

Voor iedereen die de Nederlandse taal beter wilt leren beheersen!

Alkmaar Taal Thuis

Bij Alkmaar Taal Thuis, ook wel bekend als ATT, openen zij graag de deuren voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren beheersen.

Elke maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur opent Alkmaar Taal Thuis gratis haar deuren. Of je nu nieuw bent in Alkmaar of al langer hier woont, iedereen is welkom.

 

De vrijwilligers, die met enthousiasme en toewijding bijdragen, maken van het taalcafé een warme plek voor ongeveer 20-30 buitenlandse bezoekers. Hier streven zij ernaar om een brug te slaan naar de Alkmaarse samenleving.

Wat biedt Alkmaar Taal Thuis aan?

  1. Taalcafé: Twee keer per week bieden zij een gratis taalcafé aan waar je je taalvaardigheden kunt oefenen.
  2. Theorielessen voor rijbewijs: Op maandagen van 14.00 tot 16.00 uur biedt ATT gratis (ondersteunende) theorielessen aan voor het autorijbewijs.
  3. Alkmaar Taal Thuis weekkrant: Er wordt wekelijks een weekkrant opgesteld samen met positief nieuws en in eenvoudige taal.
  4. Digitaal taalmaatje: ATT biedt ook een digitale taalmaatje aan, ontwikkeld met kunstmatige intelligentie. Dit stelt nieuwkomers in staat om thuis te oefenen met schrijven, lezen en luisteren.

De werkgroep van Alkmaar Taal Thuis bestaat uit 3 powervrouwen:

Wil Schriek

Solveigh van Zaal

Josje Toby

 

Ontmoetingscentrum Wijkwaard
Muiderwaard 236D in Alkmaar