Global Goals weekend 24-25 september

Global Goals weekend Alkmaar 24-25 september
Bezoek duurzame en sociale hotspots met lancering eerste Alkmaarse circulaire bitterbal!

Na het succes van vorig jaar vindt er een nieuw Global Goals weekend plaats met een plattegrond vol duurzame en sociale hotspots! Een route langs alle duurzame hotspots van regio Alkmaar. Van een inclusie- wandeling, expositie over Tiny houses, inloop bij de bio-wijnwinkel, Zero waste suppen tot een circulaire houtfabriek bezoeken. Geniet van een leuk en verrassend programma en kom zelf in actie voor een groene en sociale stad.

Van Koffieprut naar bitterbal
Op 24 september wordt de eerste Alkmaarse circulaire bitterbal gelanceerd!
Na de pilot van 3 maanden met koffieprut van de #upcyclebicycle heeft Pluktuin van Geesje een oesterzwammenkwekerij opgericht. En Catering Stoer gaat van oesterzwammen heerlijke bitterballen maken! Kom je ook proeven tussen 14-16uur op het Canadaplein bij het Stedelijk museum/Klunder?

Laat je reactie achter in het SDG Dagboek van Victorine Pasman!


In het weekend van de SDG action Days kun je overal in Nederland lokale SDG actie beleven om bij te dragen aan een groen en inclusieve omgeving. In Alkmaar doen we dat ook met vele organisaties, inwoners, gemeente Alkmaar en het bedrijfsleven. De Global Goals/ Sustainable Development Goals (SDG’s) staan voor alledaagse uitdagingen zoals armoedebestrijding, leefbare stad, gelijke kansen voor iedereen of circulariteit. Innovatieraad Alkmaar helpt bij het opzetten van pilots en verbindt Alkmaarders aan lokale actie.

Partners: Bibliotheek Alkmaar centrum, El Kombi Sup, My Wheels, Alkmaar Marketing, Pluktuin van Geesje, Catering Stoer en vele andere organisatie uit de SDG-community.

Wil je aansluiten of een eigen actie organiseren heb je advies nodig? Laat een berichtje achter in het contactformulier of mail naar:
[email protected]

Klik hier om de plattegrond te downloaden.

In het Alkmaars Nieuwsblad

Meer informatie over de SDG Action Days in heel Nederland?
Kijk op: www.sdgactionday.nl