Herfstmarkt Hortus. 12.00 – 17.00 uur

Datum: 09/10/2022 - 09/10/2022

In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter en dat doen wij mensen eigenlijk ook. Op deze gezellige markt is van alles te koop om het behaaglijk en gezellig te maken. Denk aan vilten sjaals, wollen kussens en omslagdoeken. Maar ook eten en drinken waar je het lekker warm van wordt, zoals soep en wijn. Er zijn ook biologische producten te koop, zoals planten, zaden en honing. Allerlei boerenproducten uit de regio zijn er ook te vinden. Tot slot zijn er sieraden en keramiek te koop.

Een tegel voor gratis toegang
Met het inleveren van een tegel bij de ingang, krijgen bezoekers 1 gratis entree per gezin. Dit is een actie van het project Steenbreek (onderdeel van Hortus Alkmaar) om bezoekers te stimuleren zoveel mogelijk hun tuin te vergroenen.

Gratis rondleiding en presentatie
Er zijn gratis rondleidingen door de tuin onder leiding van deskundige natuurgidsen. Een tuinexpert geeft een presentatie hoe je je tuin het best winterklaar kunt maken. In de kas is er een workshop over het oogsten en schonen van zaden. In de herfst is dat een van de hoofdactiviteiten bij Hortus Alkmaar.

Kinderen kunnen zich laten schminken en een speurtocht doen. De kleintjes kunnen het Kabouterpad lopen. Of lekker knutselen met zaden en andere herfstmaterialen.

De Innovatieraad Alkmaar zal ook een stand hebben op de herfstmarkt met informatie en inspiratie over een Groen en sociaal Alkmaar. #globalgoalsalkmaar

Datum: zondag 9 oktober 2022
Tijd: 12.00 – 17.00 uur
Adres: Berenkoog 43 (op industrieterrein De Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
Entree: € 5,- voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar gratis, kinderen 13 t/m 18 jaar € 2,50.