Eerst Global Goals Weekend geeft zonnige actie aan de doelen.

Datum: 25/09/2021 - 26/09/2021

Tijdens het Global Goals weekend leven de locaties de Covid-19 maatregelen na. Check ze hier:

De SDG Action Days vond plaats op 24 en 25 september. Deze dagen stonden volledig in het teken van de Sustainable Development Goals / Global Goals.

Onder het thema ‘Creating an SDG Movement Together’  kon je overal in Nederland lokale SDG Actie beleven. Zie: website SDG Nederland
Wat deden we in Alkmaar?

Eerste Global Goals weekend in Alkmaar 25 en 26 september 2021

Heb je ook leuke duurzame en sociale activiteiten bezocht?

Activiteiten georganiseerd in samenwerking met vele vrijwilligers, bibliotheek Alkmaar, ondernemers en gemeente Alkmaar.

24 september

10.30-12.00 Online gratis plenair programma SDG Action Day. Link

13.00-14.30 Workshopronde 1

14.45- 16.00 Workshopsronde 2

25 september

Hele dag: Proefrit elektrische deelauto van My Wheels, Ringersplein

15.30-17.00 SDG-helden suppen. Opstap: De Kade. Op uitnodiging.

17.00 Ontmoet de SDG-Community bij Stadsstrand De Kade

26 september

Interactieve lezing – Klimaatverandering, Green Deal en duurzame ontwikkelingsdoelen

Zondag 26 september 13.30 – 15.30u, Bibliotheek Kennemerwaard

Ons klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen. Hoe werken we samen om de problemen aan te pakken? Wat hebben de Europese Green Deal en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties met elkaar te maken? In 2015 heeft de VN als vervolg op de millenniumdoelen 17 ontwikkelingsdoelen opgesteld. Eén van die doelen is actie tegen de versnelde klimaatverandering. Hoe sluit dit aan bij de Europese aanpak met de Green Deal? Sociaal geograaf en docent drs. Gerhard Akkerman vertelt je tijdens een interactieve lezing alles over dit belangrijke en actuele onderwerp. Verzeker jezelf van een plek door je aan te melden via de website van Bibliotheek Kennemerwaard – https://www.bknw.nl/agenda.

—————-

Trashwalk – Maak persoonlijk een verschil

Zondag 26 september 12:00 – 17:00u, Bibliotheek Kennemerwaard

De pakkende slogan ‘Een beter milieu begint bij jezelf’ kennen de meesten van ons nog wel. Bibliotheek Kennemerwaard vat dat devies graag letterlijk op en leent op zondag 26 september afvalgrijpers uit. Gewapend met een grijper, afvalzak en handschoen kan eigenhandig een zogeheten trashwalk worden gestart in het centrum van Alkmaar. Zo schonen we samen de stad op en maken we Alkmaar nóg een stukje mooier. Tegelijkertijd nodigt een trashwalk uit tot aandachtig kijken naar je omgeving: ontdek onze historische binnenstad op een manier die goed is voor het gemoed, het klimaat en de medemens. Voor leden van de bibliotheek is de grijper tevens voor langere tijd te leen, zodat je ook in je eigen omgeving het verschil kunt maken.

—————–

Groene vingers gezocht: stadstuin bij entree binnenstad

Zondag 26 september 11:00 – 17:00u, Bibliotheek Kennemerwaard

Iedere bezoeker van de Alkmaarse binnenstad die vanaf het station en de Bergerbrug het centrum nadert, wordt verwelkomd door een galerij van steen en beton. Dat kan mooier, vriendelijker en klimaatbewuster. Om die reden heeft Bibliotheek Kennemerwaard de initiatiefnemers van 250 Geveltuinen gevraagd om de bieb van een groener uiterlijk te voorzien. De zijgevel aan de Gasthuisstraat van maar liefst twaalf strekkende meters wordt een prachtige oase dankzij een team van groene doeners. Op zondag 26 september steken zij de handen uit de mouwen en daar zijn extra groene vingers voor nodig. Help je mee om de entree van Alkmaar van gemeenschappelijk gaaf groen te voorzien? Laat weten dat je komt via de website van de bibliotheek: https://www.bknw.nl/agenda.


Doorlopende acties:

Duurzaam Bouwloket Showroom: www.alkmaar.nl/actueel/isoleren-warm-in-de-winter-koel-in-de-zomer

Doe Duurzaam bus: www.alkmaar.nl/actueel/doe-duurzaam-bus-is-terug-kom-langs

Energiecoach: www.alkmaar.nl/actueel/gratis-en-op-maat-advies-van-energiecoach

250 geveltuinen: www.alkmaar.nl/actueel/start-actie-250-nieuwe-geveltuinen-in-alkmaar

Slimmebuur: https://www.alkmaar.nl/actueel/slimme-buren-in-alkmaar-gezocht-die-duurzaam-bezig-zijn
RRE-regeling: https://www.facebook.com/gemeenteAlkmaar/videos/371024997843897
Duurzame Huizen route: https://duurzamehuizenroute.nl/

—————–

Doe ook mee!

Je kunt jouw evenement ook aanmelden voor deze website en social media. Organiseer je een event dat past bij één of meer SDG’s?
Stuur ons een bericht naar [email protected] of via het contactformulier!